zondag 5 februari 2012

Huisdieren gekonkel


Celine is er achter: dat wordt heel lang sparen voor haar droomvervulling!
Waarvan ze droomt? Een paard natuurlijk! Hinnik!

Mijn hoopsmorende opmerking: “Dream nog even on!” klinkt natuurlijk alles behalve liefdevol, maar ik wil dit niet sponsoren. Ik zie een paard niet zitten! Als zij ‘m écht wil, mag zij ervoor sparen. Als ze dan groot is, kan ze van haar zuur gespaarde centjes deze droom waarmaken. My blessing is hers.

Door het blad “MijnGeld” van de ING worden we bevestigd in hoe duur een paard is. Dat is niet mis! Celine kijkt verschrikt naar het artikel. Zó duur?
Zie ik daar haar droom vervliegen? Toch zielig!

Hoe dan ook stelde ik Celine een paar jaar geleden op de proef. “Jij mag van een paard gaan dromen als je bewijst voor een konijn te kunnen zorgen.”
Klein beginnen is toch niet gek en deze beessies kunnen met mijn allergie voor hooi en stro geen probleem geven, want ze kunnen buiten bivakkeren! We kochten er twee – elk kind één. Zo konden ze beiden leren zorgen voor een dier.

Oh wat waren ze blij met de konijnen. Het waren zulke schatjes en twee vrouwtjes, tot bleek dat er één een mannetje was. Ik wist niet hoe snel ik naar de dierenarts moest voor een ingreep! Het zijn wél konijnen en een wonderbaarlijke vermenigvuldigingen was niet mijn wens. Zo jong als ze waren; in één ding had het stel al snel zin.

Voor de dierenarts was dit kassa; voor mij pingping. Zo’n klein beessie, zulk hoge kosten?! Het zou verboden moeten zijn. Daarbij elk jaar twee keer inentingen. Tadaa… nog een keer kassa & pingping.

Inmiddels zijn ze weg. Ondergetekende had er genoeg van om alleen op te draaien voor de zorg van deze zoogdiertjes. De kids vonden andere dingen belangrijker. Dingen als spelen, spelen en spelen. Zo daagde ik ze uit: “Jullie krijgen twee weken de tijd om te bewijzen dat je deze diertjes waard bent, anders gaan ze de deur uit!”

Drie weken later waren ze weg! De nieuwe eigenaar nam ze maar naar de boerderij, waar ze een veelheid aan andere huisdieren hadden maar deze langtandigen nog ontbraken. Zo eindigde hoofdstuk huisdier. En ik besloot: nooit meer een huisdier in dit huis!
Behalve de drie apen die hier bij me wonen, die verzorg ik met liefde.

Terug naar het blad “Mijn Geld” Celine bekeek stilletjes de pagina met kosten van dieren en zei: “Dan kan ik beter een ezel kopen!” Waarop ik vragend het papier overneem.
“Waarom dan wel een ezel?”
Zegt ze: “Die is goedkoper.” 
“Ja, € 680,- goedkoper op jaarbasis. Wauw, dat is echt véél goedkoper!”
Na even denken besluit Celine: “Ik koop toch een merrie.”
“Waarom?” is mijn vraag.
“Die hoeft niet gecastreerd te worden.” Uhm…
“Wat dacht je van steriliseren? Of wil je veulens?”
Krijg ik als reactie: “Oh ja, dan krijg ik vanzelf meer paarden,” zegt ze met een big smile! Dan even stilte.
“Oh nee, dan kost het weer heel veel voer en stalling. Toch maar geen merrie!” Is de droom vervlogen? Laat ze het eindelijk los?

Als ik het rijtje kosten bekijk, ben ik toch geen ezel als ik zeg: “Koop een cavia?! Die kost
€ 260.- (voor zo’n klein mormel nog wel!).”

Roept er eentje uit: “Jaaaaaaaaaaaaaaaa” een cavia. Die koop ik!”
Vul ik aan met: “Als je het huis uit bent!”
Laat dat nou gelukkig nog geen droom van Celine zijn, waarop ik zeg: “Dream on your horse-dream!”ps. Hier is Celine drie. Hier werd haar liefde voor paarden geboren. Ze is nu 13. Houdt het dan ook al langer vol dan ik toen durfde hopen! In één ding ga ik met haar mee: het zijn prachtdieren! Mocht ze er ooit één kopen en oppas zoeken als zij op vakantie gaat: Ja meissie! Ik zorg wel voor ‘m. Dat is bij deze beloofd! Maar leer me wel eerst hoe en wat!

10 opmerkingen:

 1. En nu maar hopen dat Celine niet van plan is om 2 jaar te gaan backpacken!!!

  Groetjes, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk niet dat ze daar het type voor is - dat heeft ze van mij!

   Verwijderen
 2. Wat een heerlijk blog weer Irene en wat een mooie tekeningen( met waterverf?) heeft Celine gemaakt zeg, geweldig!Mijn complimenten...
  Ja, hier in de familie ken ik er ook één die dezelfde droom heeft, prachtig om te zien hoe ze daar mee bezig kunnen zijn!
  Laat haar lekker dromen.....dromen moet je ook hebben toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dromen heb je zeker nodig, daarom vind ik mezelf niet altijd zo lief in deze. Het is dan ook een verantwoording zeg. Maar wie weet ooit: verzorg ik haar paard!?
   Die schitterende tekeningen heeft Celine gisteravond geschilderd bij de tienerclub, toen ik die zag wist ik: Deze blog plaats ik.

   Verwijderen
 3. Heerlijk toch als je kan dromen.
  En wie weet wordt het ooit werkelijkheid.
  Leuke foto van Celine en mooie schilderijen.
  Creativiteit runs in de family.
  Follow your dreams Celine ook al moeten ze even in de kast.
  PS Mijn nieuwste wandelblog al gezien?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb Celine je reactie laten horen. Ze vond het leuk, zo ook de reacties van anderen.

   Verwijderen
 4. Prachtige tekeningen/schilderijen. Wat een vrolijke kleuren. Dromen is heel goed voor een kind - voor een volwassene trouwens ook;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn als je dochter een droom kwijt kan in zulke mooie schilderijen en dan ook nog een blog van haar moeder er bij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ze vond het leuk om over zichzelf en mijn inbreng te lezen, maar vooral mijn sluitende belofte was mijn verrassing voor haar! Daar gaat ze me aan houden, let maar op!

   Verwijderen