zondag 18 maart 2012

Interessante cursus


Al bladerend in een magazine valt mijn oog op een training “Creatieve Levensplanning”. Ik hou van het woord ‘creatief’ en ga naar de site. Het cursusdoel is het realiseren van je eigen visie; waarbij het gaat om persoonlijke ontwikkeling.

Kosten? Wil je dat écht weten?
 € 975,-! Ze durven wel, in tijden van bezuinigingen! Ik val al af voordat ik ook maar in de buurt kom van bedenken of ik deze cursus ga doen. Evengoed kijk ik even verder en zie dat je antwoord gaat vinden op een aantal vragen. Ik ga er voor zitten… en denk even na over die vragen.

Vraag 1: Waar kom ik vandaan?
Wat kan ik daar nog over leren? Dat weet ik allang. Ik ben dochter van Fransicus Maria Ewaldus en Johanna Maria (wat een namen hè, kom ik aan met alleen: Irene). Geboren op 1 april in de herfst van 1972. Ik ben de hekkensluiter in de rij van drie dochters en de eeuwige baby van heel bijna 40. Met stip ben ik de enige kiwi (Nieuw Zeelandse) in the family, waar ik zó trots op ben. Waar denkt de cursusleider eigenlijk dat ik vandaag kom? Uit een sinaasappelkist of zo?
Geslaagd voor vraag 1: € 195,- bespaard!

Vraag 2: Wat heb ik in me?
Toch hopelijk een stel goed werkende organen, aangevuld met hormonen die af en toe flink opspelen. Ben ik alles behalve blij mee, maar ja, of een jongetje zijn zo leuk is?
De eerlijkheid gebied te zeggen dat ik niet 100% ben, ik bedoel mijn lijf. Maar ik neem er genoegen mee, incl. littekens, metaalsplinter en andere onaangenaamheden. Wat een intieme vraag!
Vraag 2 succesvol afgerond: € 195,- beknibbeld.

Vraag 3: Waar wil ik naartoe?
Naar New Zealand natuurlijk!!! Da’s mijn grootste droom. Of ik er ooit kom is een betere vraag. Eerste moeten de kids groot genoeg zijn om mee te gaan of thuis te blijven. Zal ik bij het laatste klaar zijn om hen achter te laten in hun volwassen uppie? Best eng, loslaten.
Verder hoef ik nergens heen. Ik ben happy op mijn plekje (eierdopje) op deze aardbol. Ik blijf waar ik ben. Scheelt verhuiskosten naast de uitsparing van € 195,- op dit goede antwoord.

Vraag 4: Hoe train ik mezelf?
Niet!
Of toch wel? De cursus ‘Creatief Schrijven’ is een heerlijke cursus met een heerlijk stel schrijvers, maar ik merk niet dat het me sterker maakt als blogger. Zo ook een cursus “Creatief schilderen met acryl”. Ik leerde daar niet wat ik wilde leren; technieken, mengen, bla, bla, bla. Ik ga toch haast denken dat ik juist trainingen met het woordje ‘creatief’ moet mijden.
Daartegenover staat wel dat deze cursussen me aan hebben gezet om vooral mezelf te verliezen in schrijven of schilderen. Ik ga er lustig mee door.
Daar waar ik tegen synoniemen of spreekwoorden aanloop is internet ideaal. Een goede plek om mijzelf te trainen. Vooral als het gaat om spreekwoorden. Ik wil nog wel eens het ei met de kip verwisselen en zeg: “Ik kan er geen pijl aan vastknopen!” Soms laat ik het bewust staan om juist mijn eigenheid te bewaren.
Mooi antwoord, vind ik zelf en hupsakee: € 195 in eigen zak.

Vraag 5: Wie me daarbij ondersteund?
Dat weet elke fan van mijn blog. Eén iemand ondersteunt me en is daarbij (liefdevol) kritisch zo ook veelal mijn inspiratiebron. Zonder hem was ik nooit op blogspot gekomen! Hij verdient een schouderklop. Meer nog, hij zal blij zijn met de besparing van € 975,-  en trots zijn op mij! Yeah…
Tot hij ontdekt wat voor creatiefs ik er nu mee ga doen!


8 opmerkingen:

 1. Zit er bij deze cursus overnachten in het Kurhaus bij ofzo? Of elke middag een vijfgangendiner?

  Waarschijnlijk niet en moet je op en neer met je racemonster (waar je nu weer 975 euro aan kunt besteden!), en lunchen uit je eigen eierdopje (wat mij weer even er aan herinnert dat ik je moet mailen!).

  Oh, en ik weet ook waar ik naartoe wil en naartoe ga. In ieder geval Denemarken! Gister geboekt omdat een wijs man zei dat ik beter spijt kan hebben van dingen die ik heb gedaan, dan spijt van dingen die ik niet heb gedaan. Het toeval wil dat jij die wijze man ook heel goed kent ;)

  Maar blijf je vooral verliezen in het schrijven van blogs. De dag is nog maar net begonnen en ik heb al heerlijk gelachen :)

  kus!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het in het Kurhaus is incl. vijfgangendiner, ging je zeker mee!? Maar nee, dat zal wel niet en dus zwaai ik je uit naar Denemarken. Voor jou is dat dan ook veel belangrijker, dan zo'n creatieve cursus. Meid, ik ben trots op je!

   Verwijderen
 2. Een andere opzet van je blog maar ook ontzettend leuk! Tja...975 is niet niks! En zo zie je maar weer dat je, door daar creatief mee om te gaan, het jezelf hebt bespaard!

  X San

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je San, creatief als ik ben heb ik gewoon gezorgd dat ik deze training NIET hoef te doen. Ik help mezelf wel! Zelfredzaamheid heet dat. Bevalt me prima.
   Fijne dag.

   Verwijderen
 3. Zo wat een besparing zeg!
  Wat kun je daar allemaal wel niet mee doen?
  Och je kan het ook in de spaarpot voor Nieuw Zeeland doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik heb ook al diverse schildercursussen gedaan en miste ook altijd de technische kant van het verfmengen. Ik heb me dat zelf een beetje aangeleerd d.m.v. de cursussen van Teleac. Er staat nu ook nog een kleine cursus acrylschilderen online: http://vrijetijdtv.ntr.nl/mod/resource/view.php?id=75
  Succes met het besteden van het bespaarde geld ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach Evert, het geld blijft gewoon lekker op de rekening. Idee van een andere vriendin is die reis naar New Zealand, maar vanavond aan tafel twijfel ik wel of ik dat wel ga doen, want het is wel een aardbeving-land. De stad die ik persé wil zien is behoorlijk getroffen de laatste keer. Nee, dat wordt 'm nog even niet.
   Dus dit geld is werkelijk goed bespaard en gaat zorgen voor wat extra rente.

   Verwijderen