woensdag 13 juni 2012

Oranje


Het kan niet uitblijven, een blog over het EK.
Verbaast het je? Mij ook!

Ik kan niet anders, ik word ermee doodgegooid. Ik stik!
Het krijgt zelfs mij in zijn ban. Al is het maar omdat ik een heerlijk vrolijk nieuw spijkerjasje heb. Hij hing daar en riep: “Ik ben in de aanbieding! Kijk me vrolijk zijn en oranje!” Even later stond ik in het kleedhokje met een hele frisse, heerlijk zittende outfit! Verkocht!
Ik hou van oranje, weet je? Maar dan wel als kleur!

Voor de niet-Irene-kenner: ik hou TOTAAL & HELEMAAL NIET van voetbal en ik ken er nog één. Gelukkig!!! Voordat ik met hem ging daten, was er een vragen uurtje:
1. Rook je?
2. Drink je?
3. Rij je een dikke dure auto?
4. Hou je van voetbal?
Oh, de vijfde ben ik even vergeten of was die er gewoon niet?!

Anyway: het antwoord was unaniem: “Nee”.
Ik kon het nauwelijks geloven, doch de rest van ons leven samen, bleef hij ver van enig sigarettenpeuk, van glazen gevuld met alcoholische drank en heeft hij nooit in dikke dure auto’s gereden…

Ho, stop!
Wat staat daar op de parkeerplaats? Een dikke dure auto. Hij is in ieder geval duurder dan mijn KIA. Nou ja, het is voor de goede zaak, zeg ik dan maar.

Even een reclameblok inlassen:
De goede zaak = natuurlijk RitsRatsReklame.nl. Geen betere ploeteraar, eh beletteraar dan Marcel!

Ineens weet ik vraag vijf:
5. Verdien je veel geld?
Zijn antwoord was wederom: ‘Nee”. Oh! Natuurlijk zag ik met mijn vooruitziende blik aan zijn kop dat het daar wel goed mee zou komen. Had ik geen bril voor nodig.

Terug naar vraag vier over voetballiefde. Die “nee”, klonk vet gaaf:  “Neuh!” als kotste hij het uit. Ik vloog hem om de hals. Hij beloofde: geen sigarettenrook, dronken buien, heilige koe en voetbaltranen. En toch geld! Wat wil ik nou nog meer???

Een zoon!
Wat wil die zoon? Voetbal kijken. “NEEEEEE!” Kan ik hem terug stoppen? Inruilen? Verkopen?

Geen denken aan! Hij blijft van mij, maar laat me diepbedroefd bij de gedachte dat er uit twee voetbalhaters een minivoetballiefhebbertje kan komen. Hoe is ’t mogelijk. Gelukkig keek hij tot nog  toe nooit naar voetbal, want Star Wars lego wint de strijd.

Desalniettemin keek hij vrijdag de eerste wedstrijd mee en was hij afgelopen zaterdag blij dat onze nieuwe buren de wedstrijd aan hadden staan, waar wij kennis met elkaar maakten. Nu wil hij vanavond ook kijken. HELP!!! Zitten we met z’n allen voor de buis. Ik vooral om te zien wat het doet met ons manneke en voor de gezellie.

Evengoed ben ik ook angstig, want om precies te zijn heb ik in mijn leven welgeteld één voetbalwedstrijd in zijn geheel gezien. Of het een EK, WK of andere K was wil ik niet eens meer weten. Het moet zijn geweest tussen 1986-1991, toen ik nog jong, strak, 100% blond (dat zegt al genoeg) en rimpelloos was. Ik werd verrast door mijn eigen enthousiasme. Ik draaide compleet door in mijn enige uppie. Ik moet knettergek zijn geweest!

After all these years, ga ik weer kijken naar voetbal. Alle oranje spul komt naar beneden. Schrikbarend hoeveel dat is:
* Mijn spijkerjasje
* Een oranje t-shirt
* Een voorspelsjaal (kreeg ik gisteren gratis van mijn vriend Albert Heijn)
* Een paar oranje mutsen
* Een oranje bloemenkrans
* Een paar oranje knuffels, wordt het toch nog gezellig druk ook
* Een oranje stressbal
* En nog zoveel meer (zie foto).
Ben ik er klaar voor of niet???
Nee, want ik moet nog naar AH voor GEEN bitterballen en GEEN bier. Dat wordt nuchtere gezelligheid.

Ik weet wèl wie morgen super chagrijnig op school zullen zijn: Alle klasgenoten van Celine en Benjamin, want ze sliepen te laat en NL heeft verloren. Dat is mijn voorspelling. Die voorspelsjaal dwingt tot een voorspelling en ik zeg: we verliezen! Zegt een even realistische Irene. Verder ben ik niet zo’n realist.

Zo gaat er morgen eentje fluitend naar het werk. Ik zou het willen zijn, maar loop tegen een dilemma aan, steeds weer: Ik woon, slaap, eet, werk en schrijf op mijn werk. Hoe houd ik privé en werk nou eindelijk eens gescheiden. Dat is mijn wedstrijd om de eerste plaats!

En nu kijken!!! Blèh!

 

10 opmerkingen:

 1. Heya orange babe.
  Wel een leuk oranje tussendoortje.
  Je outfit vind ik super maar dat zei ik al.
  We zullen zien.Nu ga je dan toch kijken......
  Spannend ben er bang voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, nee, nee!
   Hier zit geen oranje-babe. Al bij de eerste vijf minuten voelde ik dat ik het niet vol ging houden om nog vijf minuten te kijken. Sorry, ik vind dit saai!
   Ik hoor de commentaren, ik hoor de zuchten en ga zo maar door. Leuk om op facebook alles te lezen. Zielig hoor, voor alle fans, maar ik blijf even vrolijk!

   Verwijderen
 2. Wat geweldig zeg!!! Jullie zijn er dus helemaal klaar voor, hahaha!!!!

  Liefs San

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We waren er klaar voor...
   Maar na tien minuten was ik intensiever te vinden op facebook en hyves. Helemaal bij met alle krabbels, berichten en updates. Heerlijk hoor.
   Knufje.

   Verwijderen
 3. Heb Evert je blog laten lezen op mijn iPhone in het ziekenhuis. Hij vond het erg grappig en onverwachts zomaar op een woensdagavond!
  In het ziekenhuis is er een oranjecafé - zo noemen ze de versierde gezamenlijke huiskamer + tv - maar hij blijft in bed kijken.

  Ik herken jouw verbazing over je zoon want zowel mijn ex-man als ik houden niet van voetbal,maar onze zoon wel. Hij was zeven zo ongeveer tussen 1986 en 1991 en ik was zo stom om hem een keer uit bed te halen voor een voetbalwedstrijd, want ik hoorde de hele straat joelen. Nu zit hij ergens in een café in Utrecht met een goede vriend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk Margaret, dat Evert deze blog ook al gelezen heeft. Leuk hè, zo'n extraatje. Ik kon deze blog toch ook niet laten wachten tot zondag, zeker nu het zo slecht gaat.

   Grappig dat jij ook de verbazing kent: twee voetbalhaters, krijgen een voetballiefhebber. Ik ben benieuwd hoe hij straks is als hij naar bed moet. Of het hem uit zijn doen brengt, zijn voetballiefde gelijk weer doet temperen of wat ook. Je hoort nog.

   Verwijderen
 4. Waar ik gister avond van heb genoten is aan de rand van allemaal terrasjes staan en de echte oeehh aaahw uhhl wroaar en olé's te horen en zelf alleen een groen veld af en toe op een scherm zien maar gewoon gezellig babbeltje hebben met de non-balsport dames van Roller Derby!

  Dat is nou echte sport ;]

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijkbaar kijken we binnenkort naar blauwe velden. Weet even niet meer welke kleur de voetbalbal dan krijgt. Maar oké, groen schijnt verleden tijd te worden.
   Ga jij maar voor dé écht sport! Succes morgen.

   Verwijderen
 5. Heb het grotendeels op de autoradio gehoord en dat was al erg genoeg. Ach weet je, als ze zondag weer naar huis komen, kan in ieder geval al die oranje troep weer bij het oud vuil. Behalve jouw jasje natuurlijk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mij betreft gaat de hele wedstrijd de prullenbak in.

  Geheimpje Bert, in de winkel leek het jasje oranje, maar gisteren buiten, bleek ie toch wel meer rood dan oranje. Judith noemde het zalmrood. However, die gaat zeker, inderdaad, helemaal NIET de prullenbak in. Jij snapt het volledig.

  BeantwoordenVerwijderen